פולי הסויה בעלי הרכב תזונתי מאוזן: הם מכילים חלבון מלא, חומצות שומן חיוניות, סיבים תזונתיים, עשירים בסידן, ברזל ועוד מינרלים וויטמינים. הסויה הינה מקור מצוין לפיטואסטרוגנים המגוננים מפני היווצרות סרטן, ומסייעים להתמודדות עם תסמיני גיל המעבר ואוסטיאופורוזיס אצל נשים. הסויה חשובה למחלות לב וכלי דם בשל הרכב חומצות השומן, סוג החלבון ומרכיבים נוספים שקיימים בה.
אידוי הינה שיטת הבישול הבריאה ביותר והיא שומרת על תכולת המזון בצורה אופטימלית.
קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם בצלחת הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים.
מספר מנות:1 מנה עיקרית או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן אידוי: שעה.
מצרכים:
1/4 כוס פולי סויה
כ 10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
1 פלפל רמירו אדום חתוך לקוביות
כמה עלי חסה חתוכים לרצועות
חופן עלי בייבי חתוכים קטן
1 גזר מגורד
1 מלפפון חתוך לקוביות
זיתים מגולענים וחתוכים לפי הטעם – אופציונלי
כף זרעי פשתן/זרעי צ'יה טחונים במטחנת קפה – אופציונלי, מוסיף לסלט ערכים גבוהים של אומגה 3.
מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
משרים את פולי הסויה בקערה מלאה במים לפחות למשך הלילה. מאדים אותם בכלי אידוי כשעה, עד שהם רכים ונותנים להם להתקרר.
בזמן שפולי הסויה מתקררים לטמפרטורת החדר (כדי שלא יגרמו לחימום הירקות), חותכים את הירקות לסלט.
מוסיפים לירקות את פולי הסויה, זרעי הפשתן/צ'יה, שמן זית ולימון לפי הטעם, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה