מספר מנות: 20-25 קרקרים בגודל 5*5 ס"מ
זמן הכנה: 10 דק'
זמן ייבוש: כ 8 שעות
מצרכים:
3/4 כוס גרעיני שיבולת שועל
1/3 כוס גרעיני אורז מלא
3 כפות שמן זית
1/2 כוס זרעי פשתן טחונים
1/4 כוס גרעיני חמניה (מומלץ להשרות אותם 4-6 שעות במים, לשטוף, לסנן ולייבש כמה שעות במייבש המזון לפני שמשתמשים בהם – ראה/י מאמר נבטים והנבטה)
1/8 כוס גרעיני דלעת (מומלץ להשרות אותם 4 שעות במים, לשטוף, לסנן ולייבש כמה שעות במייבש המזון לפני שמשתמשים בהם – ראה/י מאמר נבטים והנבטה)
1/8 כוס זרעי שומשום שחור מלא
כפית מלח
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
משרים את גרעיני שיבולת השועל במשך 45 דקות (ראה מאמר נבטים והנבטה), שוטפים, מסננים ומייבשים במייבש מזון, בטמפ' 41 מעלות צלסיוס (105 מעלות פרנהייט), במשך כמה שעות עד שהגרעינים יבשים וניתן לטחון אותם לקמח דק או לשמור בארון לשימוש מאוחר יותר (אני בדרך כלל מכינה כמות גדולה יותר ושומרת בארון).
משרים את גרעיני האורז במשך 12 שעות (ראה מאמר נבטים והנבטה), שוטפים, מסננים ומייבשים במייבש מזון, בטמפ' 41 מעלות צלסיוס (105 מעלות פרנהייט), במשך כמה שעות עד שהגרעינים יבשים וניתן לטחון אותם לקמח דק או לשמור בארון לשימוש מאוחר יותר (אני בדרך כלל מכינה כמות גדולה יותר ושומרת את הגרעינים השלמים בארון).
טוחנים את גרעיני שיבולת שועל לקמח דק בויטמיקס (במיכל היבש) או במטחנת תבלינים/קפה ומעבירים למעבד מזון עם סכין S.
טוחנים את גרעיני האורז לקמח דק בויטמיקס (במיכל היבש) או במטחנת תבלינים/קפה ומעבירים למעבד מזון עם סכין S בנוסף לשיבולת השועל.
טוחנים את זרעי הפשתן במטחנת קפה עד שמתקבל קמח דק. מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את המלח ומערבבים.
מוסיפים את השמן, מערבבים ומוסיפים בהדרגה את המים עד שמתקבל בצק אחיד (זה מוכן כאשר מתקבל כדור בצק בתוך מעבד המזון).
מעבירים את כדור הבצק לקערה יחד עם זרעי השומשום, גרעיני החמניה והדלעת ולשים את הבצק יחד עם הזרעים והגרעינים, עד שמתקבל בצק אחיד.
מחלקים את הבצק לשניים. מניחים מחצית מהבצק בין שני דפי פראפלקס ומשטחים בעזרת מערוך באופן אחיד (בערך בעובי של רבע ס"מ). מסירים את דף הפרפלקס העליון ומכניסים את הקרקרים למייבש המזון. עושים אותו הדבר עם מחצית הבצק השנייה.
מייבשים את הקרקרים במייבש מזון בטמפ' 41 מעלות צלסיוס (105 מעלות פרנהייט) למשך כמה שעות, עד שניתן להסיר בקלות את הקרקרים מדף הפראפלקס, להפוך אותם ולהמשיך את הייבוש ללא דף הפראפלקס, עד קבלת המיצוק והייבוש הרצויים. לאחר שמסיימים את תהליך הייבוש, חותכים את הקרקרים לריבועים בגודל הרצוי. מאחסנים את הקרקרים בקופסה סגורה במקום קריר ויבש.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה