קינואה מכילה חלבונים באיכות גבוהה ביותר הכוללים את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף. כמו כן, היא עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. קינואה הינה דגן נטול גלוטן.
קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם בצלחת הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים.
מספר מנות: 1 מנה עיקרית או 2 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן אידוי: 15-20 דק'.
מצרכים:
לסלט:
1/4 כוס קינואה מאודה או מבושלת
חופן נבטוטי מש/עדשים (ראה/י מאמר נבטים והנבטה).
1 עגבניה חתוכה לקוביות
1 אבוקדו קטן חתוך לקוביות קטנות – אופציונלי
1 מלפפון חתוך לקוביות
1 גזר מגורד
כמה עלי חסה חתוכים לרצועות
כמה עלי רוקט חתוכים לחתיכות קטנות
מצרכים לרוטב: ראה/י מתכון רוטב שקדים, לימון ועשבי תיבול.
אופן ההנבטה: ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
אופן ההכנה:
משרים את הקינואה במשך כשלוש שעות ולאחר מכן מאדים אותה כ 15 דק' או מבשלים אותה עד שהיא רכה.
מכינים בכלי של הסלט את הרוטב שקדים, לימון ועשבי תיבול.
חותכים את הירקות ומוסיפים אותם יחד עם הנבטוטים והקינואה לקערת הסלט עם הרוטב, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה