מספר מנות: 3-4 צלחות מרק
זמן הכנה: כ- 15 דק'
זמן בישול: כ- 40 דק'
מצרכים:
1/4 כוס גריסי פנינה
1/4 כוס שעועית מש
1 קישוא גדול חתוך לפרוסות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
1 גזר חתוך לפרוסות
1 דלורית קטנה חתוכה לקוביות
3-4 ארטישוק ירושלמי חתוכים לקוביות
פטרוזליה טריה קצוצה או פטרוזיליה מיובשת לפי הטעם
שמיר טרי קצוץ או שמיר מיובש לפי הטעם
כוסברה טחונה – לפי הטעם
כמון טחון – לפי הטעם
מיץ מלימון טרי – לפי הטעם
מלח ים לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה.
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את שמן הזית, מטגנים בו את שעועית המש, הגריסים והתבלינים המיובשים, מכסים במים רותחים ומבשלים.
קולפים וחותכים את הירקות, מוסיפים לתבשיל ומוסיפים מים רותחים כך שהמים מכסים את כל הירקות וקצת יותר מכך.
מבשלים עד ששעועית המש, הגריסים והירקות מתרככים. מוסיפים את התבלינים הטריים והלימון, מערבבים ומגישים חם.
הערה: בעת הבישול, כדאי לערבב מידי פעם ולהוסיף מים לפי הצורך (הגריסים סופגים הרבה ממי המרק). אם מבשלים עד שרב המים מתאדים, מתקבל תבשיל טעים במקום מרק.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה