ביצוע התנוחה:
ידיים ברוחב הכתפיים, אצבעות פונות קדימה, ברכיים ברוחב האגן, רגליים וידיים ניצבות לרצפה. בנשימה פנימה, לגלגל אגן כלפי מעלה ולמתוח את הראש לכיוון התקרה, להחזיק את האוויר בפנים כמה שניות (ראה/י תמונה ראשונה). בנשיפה החוצה, לגלגל אגן פנימה, לכווץ ישבן ובטן (במידה ואת בהריון, לא לכווץ ישבן ובטן ולא להפעיל לחץ על הבטן), לשחרר את העורף ולתת לראש ליפול כלפי מטה, להשאר ללא אוויר כמה שניות (ראה/י תמונה שניה). זה סט אחד. הידיים נשארות ישרות והידיים/רגליים נשארות ניצבות לרצפה בשני המצבים. אין תנועה קדימה ואחורה של הגוף, התנועה היא מהאגן והראש בלבד.
בצע/י מספר סטים בהתאם ליכולתך.
בסיום התנוחה, להמשיך עם תנוחת ההר או להכנס לתנוחת היוגה, לנוח כדקה ולשים לב לאפקט של התנוחה, מה קורה בגוף בעקבות התנוחה.
לא לבצע את התנוחה אם:
אם את בהריון מעל חודש שישי (במקרה זה בצע/י את התנועה המתוארת בתחתית העמוד). אם את/ה סובל/ת מכאב בעת ביצוע התנוחה.
יתרונות התנוחה:
* שיפור הגמישות של עמוד השדרה, צוואר וכתפיים.
* חיזוק ומתיחת שרירי הגב והקלה על כאבי גב.
* שיפור תפקוד מערכת הרבייה הנשית. מקלה על בעיות במחזור החודשי, כאבי מחזור וזיבה לבנה (leucorrhea).
* מומלצת לנשים בהריון עד סוף חודש שישי.
* מומלצת לנשים לאחר לידה.
רמת קושי:
מתחילים
המידע בדף זה ניתן כהשלמה לשיעורי היוגה ואינו מהווה תחליף ללימוד התנוחות ישירות ממורה יוגה מוסמך. אין הנהלת האתר אחראית לתוצאות התרגול על סמך מידע זה.
התקשר/י עכשיו 052-3470949 או לחצ/י צור קשר לתיאום שיעור התנסות בחינם בקבוצות יוגה קלאסית , יוגה לנשים בהריון או מדיטציה ומודעות. כמו כן, ניתן לתאם שיעור פרטי.
השיעורים מתקיימים בחיפה ובקריות.
רוצה לתרגל יוגה בבית? הזמנ/י בניית תוכנית אימונים אישית של יוגה, בהתאם ליכולות, לצרכים ולמטרות שלך, כדי להבטיח שתפיק/י את המקסימום מתרגול יוגה בבית.
שירות זה מתאים גם לאנשים אשר גרים מחוץ לאזור חיפה והקריות.
חלק מהמידע בדף זה מתבסס על הספר "Asana Pranayama Mudra Bandha" שנכתב ע"י Swami Satyananda Saraswati.
גרסה לנשים בהריון בחודש שביעי ומעלה:
ידיים ברוחב הכתפיים, אצבעות פונות קדימה, ברכיים ברוחב האגן, רגליים וידיים ניצבות לרצפה. לשחרר את העורף ולתת לראש ליפול כלפי מטה. הזיזי את הגוף בסיבובים עדינים, כמה פעמים בכיוון השעון וכמה פעמים נגד כיוון השעון. הרגישי את הגוף, הרגישי היכן בגוף את זקוקה למתיחה, ונסי לשחרר את הגוף דרך התנועה ותשומת הלב. שימי לב לא להפעיל לחץ על הבטן בתנועה.
המשיכי בהתאם ליכולתך.
בסיום התנוחה, הכנסי לתנוחת היוגה (ברכיים בפישוק, כדי שיהיה מקום לבטן, והאגן מורם כדי לא להפעיל לחץ על הבטן), נוחי כדקה ושימי לב לאפקט של התנוחה, מה קורה בגוף בעקבות התנוחה.
כתיבת תגובה