קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם בצלחת הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים. ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
מספר מנות: 1 מנה עיקרית או 2 מנות תוספת.
זמן הכנה: 5 דק'.
מצרכים:
1/4 כוס עדשים שחורים
כ 20 קוביות חצילים חמוצים (כמות החצילים תלויה במידת הפיקנטיות הרצויה)
1 פלפל רמירו חתוך לקוביות
10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים/רבעים
שמן זית לפי הטעם
אופן ההנבטה: את העדשים השחורים משרים למשך 8 שעות ומנביטים במשך יומיים. ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
אופן ההכנה:
מערבבים את נבטוטי/נבטי העדשים והירקות החתוכים עם שמן זית ומגישים.
הערה: אפשר גם להכין סלט עם הרכיבים לעיל, ללא העדשים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה