טופו עשיר בחלבונים באיכות גבוהה.
אורז הינו אחד מהדגנים היחידים אשר הינם נטולי גלוטן.
מספר מנות: 1-2 מנות עיקריות או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן בישול: כ- 45 דק'.
מצרכים:
1/2 כוס אורז מלא
1/3 חבילת טופו חתוכה לקוביות קטנות
10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים/רבעים (תלוי בגודל העגבניות)
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לחתיכות קטנות
כורכום לפי הטעם
כמון לפי הטעם
כוסברה טחונה לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
צ'ילי לפי הטעם
קמצוץ קינמון
מיץ סחוט טרי מלימון לפי הטעם
מלח לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז במים רותחים עד שהוא מוכן.
בזמן בישול האורז, חותכים את הטופו והירקות. בסיר נפרד מטגנים את הבצל קלות, מוסיפים את קוביות הטופו ומערבבים, מוסיפים את הבטטה והגזר ומערבבים, מוסיפים את עגבניות השרי ומערבבים ולבסוף מוסיפים את כל התבלינים (מלבד מיץ הלימון) ומערבבים. מכסים את התבשיל במים רותחים ומבשלים עד שהירקות מתרככים ורב המים התאדו, כך שנשאר רוטב סמיך. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
לאחר שהתבשיל והאורז מוכנים, מערבבים יחד ומגישים חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה