מספר מנות: עוגה בתבנית בקוטר 26
זמן הכנה: 30 דק'.
זמן הכנה: 30 דק'.
מצרכים:
לבצק
2 כוסות שקדים
10 תמרי מג'הול ללא גלעין
1 כפית תמצית וניל טבעית ללא תוספת סוכר (אני ממליצה על תמצית של בקטו פלייבורס שמיובאת על ידי אמבר פלייבורס, ניתן להשיג בחנויות טבע)
לקרם
2 כוסות קשיו לא קלוי
1/2 כוס שמן קוקוס
6 כפות דבש
1 כוס מיץ לימון/ליים
2 כפיות תמצית וניל
כפית גרידת לימון/ ליים
אופן ההכנה:
בצק: טוחנים את השקדים במעבד מזון טחינה גסה, מוסיפים את התמרים ותמצית הוניל וטוחנים עד שמתקבלים פירורים. 2/3 מהכמות דוחסים ומשטחים בתחתית התבנית כבסיס לעוגה ו 1/3 מהכמות שומרים בצד כדי לשים כפירורים מעל הקרם. מכניסים את בסיס העוגה לפריזר בזמן שמכינים את הקרם.
קרם: טוחנים בבלנדר את אגוזי הקשיו, מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון ותמצית הוניל וממשיכים לעבד, מוסיפים את הדבש ושמן קוקוס מומס וממשיכים לעבד עד לקבלת קרם חלק. שופכים את הקרם מעל שכבת הבצק. מפזרים את הפירורים מעל שכבת הקרם.
שמים במקפיא לשעה, כדי לייצב את העוגה. אח"כ ניתן לשמור במקרר עד ההגשה (כשבוע).
הערה:
מתכון זה הינו שילוב בין שני מתכונים: מתכון עוגת קרם לימון של אביטל סבג' ועוגת גבינה פירורים של שירלי בר.
מתכון זה הינו שילוב בין שני מתכונים: מתכון עוגת קרם לימון של אביטל סבג' ועוגת גבינה פירורים של שירלי בר.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה