מספר מנות: כ 10 עוגיות (תלוי בגודל העוגיות)
זמן הכנה: 15 דק'.
זמן ייבוש: 8-12 שעות (תלוי בעובי העוגיות)
מצרכים:
1 כוס קמח שקדים (=טוחנים את השקדים במטחנת קפה/תבלינים, עד לקבלת קמח דק)
1/4 כוס זרעי פשתן טחונים
1/4 כוס אבקת חרובים או אבקת קקאו לא ממותקת* (כיוון שקשה להשיג אבקת קקאו אורגנית חיה – רואו פוד – אני קונה קקאו ניבס אורגנים חיים וטוחנת אותם במטחנת קפה/תבלינים)
3 כפות גדושות של דבש טבעי שלא עבר חימום
3 כפות מים מסוננים
1/2 כף תמצית וניל טבעית
1/2 כוס אגוזי מלך
* אפשר להשתמש בכמות קצת יותר קטנה של אבקת קקאו ולהשלים את הכמות הרצויה עם קקאו ניבס שאינם טחונים כדי לקבל מרקם יותר פריך כמו בעוגיות chocolate chips.
אופן ההכנה:
טוחנים במטחנת קפה בנפרד את השקדים, זרעי הפשתן והקקאו ניבס.
מעבירים את השקדים, זרעי הפשתן ואבקת החרובים/קקאו הטחונים למעבד מזון (עם סכין S) ומערבבים. מוסיפים להם את הדבש, מים, שמן זית ותמצית וניל ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. בשלב זה כדאי לטעום ולראות האם מספיק מתוק לטעמך, אם לא, ניתן להוסיף עוד דבש ולערבב.
מוסיפים את אגוזי המלך והקקאו ניבס הנותרים* ומערבבים בפולסים קצרים, כדי שהאגוזים ישברו לחתיכות קטנות ויתערבבו עם שאר העיסה, אך לא יהפכו לקמח.
בעזרת כף מכינים מהבצק עוגיות, משטחים על דף פראפלקס ומייבשים במייבש מזון בטמפ' 41 מעלות צלסיוס (105 מעלות פרנהייט) למשך כמה שעות, עד שניתן להסיר בקלות את העוגיות מדף הפראפלקס, להפוף אותם ולהמשיך את הייבוש ללא דף הפראפלקס, עד קבלת המיצוק והייבוש הרצויים.
מאחסנים את העוגיות במקרר בקופסה סגורה.
הערות:
* העוגיות נשארות רכות במרקם שלהם.
* מתכון זה מתבסס על המתכון באתר Rawmazing, עם שינויים קלים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה