שעועית מש מכילה סידן, ברזל, סיבים תזונתיים, זרחן וויטמינים מקבוצת B. היא קלה יותר לעיכול משאר הקטניות. כדאי לשלבה עם דגנים מלאים וירקות עמילניים בכדי לקבל את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף.
מספר מנות: 2 מנות עיקריות (אם זו כל הארוחה) או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן בישול: כ- 35 דק'.
מצרכים:
¼ כוס שעועית מש
¼ כוס גריסים
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 גזר בינוני מגורד
1 בצל קצוץ
ככפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ או לפי הטעם (להזהר לא לשים יותר מידי…)
כורכום טרי או יבש לפני הטעם (לפי הטעם)
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal).
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
לחמם את השמן בסיר, לטגן בו את הבצל והג'ינג'ר (והכורכום אם הוא טרי), להוסיף את שעועית המש, הגריסים, תפוח האדמה, הגזר הכורכום (אם הוא יבש) והמלח, מוסיפים מים רותחים (לפחות פי שניים מגובה התבשיל) ומבשלים עד ששעועית המש רכה ומתבקעת, הגריסים רכות ותפוחות והתבשיל סמיך.
יש לערבב את התבשיל כל כמה דקות, אחרת הוא נשרף בתחתית.
להגיש חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
ברק ירושלמי אומר
מתכון מעולה!!! קל, פשוט, והכי חשוב – הילדים הבררנים שלי טרפו את כל המנה!
מומלץ להכפיל מראש את כל הכמויות 🙂