עדשים מהווים מקור מצוין לסיבים מסיסים, סידן, ברזל, חלבון ופחממות. לעומת זאת, הם דלים בשומן ואינם מכילים כולסטרול. כדאי לשלב עם דגנים מלאים בכדי לקבל את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף.
אורז הינו נטול גלוטן.
מספר מנות: מנה עיקרית אחת (אם זו כל הארוחה) או 2-3 מנות תוספת
זמן הכנה: כ- 5 דקות
זמן בישול: כ- 45 דקות.
מצרכים:
1/4 כוס עדשים ירוקים
3/4 כוס אורז יסמין/בסמטי מלא
1 בצל חתוך
½ כפית כמון
¼ כפית קארי
1-2 כפות רוטב סויה (עדיף רוטב סויה תמרי אשר אינו מכיל חומרים משמרים)
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal).
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר, מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים את העדשים והאורז ומטגנים קלות, מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים ומוסיפים את המים הרתוחים, בערך פי 3 מים מכמות האורז והעדשים, ומביאים לרתיחה. מורידים לאש קטנה ומבשלים כ- 45 דק', עד שהאורז והעדשים מוכנים ואין מים עודפים בסיר. ניתן להוסיף מלח לפי הטעם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה