קינואה מכילה חלבונים באיכות גבוהה ביותר הכוללים את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף. כמו כן, היא עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. קינואה הינה דגן נטול גלוטן.
טופו גם כן עשיר בחלבונים באיכות גבוהה.
מספר מנות: 2 מנות עיקריות או 3-4 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן בישול: 15-20 דק'.
מצרכים:
1/2 כוס קינואה
1/3-1-2 חבילת טופו חתוכה לרצועות דקות
1-2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
כמה עלי חסה חתוכים לרצועות
1 גזר מגורד
זיתים מגולענים וחתוכים לפי הטעם
רוטב סויה לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מבשלים את הקינואה במים רותחים עד שהיא כמעט מוכנה, מכבים את האש, משאירים בסיר מכוסה כמה דקות עד שהיא מוכנה. כאשר הקינואה מוכנה, מעבירים אותה לכלי של הסלט כדי לאפשר לה להתקרר.
בזמן בישול הקינואה, פורסים את הטופו לרצועות דקות ומטגנים אותן משני צידיהן בשמן הזית עד שהן מזהיבות. לאחר מכן, שופכים עליהן רוטב סויה, ומטגנים אותן משני צידיהן עד שהן סופגות את רוטב הסויה ומשחימות. מאפשרים לרצועות הטופו להתקרר ולאחר שהן מתקררות, חותכים אותן לרצועות קטנות יותר.
לאחר הכנת הטופו, חותכים את הירקות לסלט, מוסיפים לקינואה ולרצועות הטופו (לאחר שאילו התקררו), מוסיפים שמן זית לפי הטעם, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה