דגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהדגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בדגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחת הדגנים בצלחת הנבטה, כאשר שומרים על לחות הדגנים.
מספר מנות: כ- 2 פרוסות
זמן הכנה: 5-10 דק'
זמן אפיה: 10-15 דק'
מצרכים:
1/2 כוס דגן מלא שהושרה במים לפחות לכל הלילה (ניתן להשתמש בחיטה, חיטת כוסמין, שיפון, גרעיני שיבולת שועל וכד').
אופציונלי – מלח, שמן, תבלינים אחרים וכד'.
אופן ההכנה:
לאחר השריה לפחות למשך הלילה, מרסקים את הדגן במטחנת קפה עד שמתקבלת עיסה בצקית. ניתן להוסיף לעיסה מלח, שמן וכד'. ניתן גם לאפות ללא תוספות.
משטחים את העיסה בתבנית אפיה על נייר אפיה (בעובי של פרוסת לחם דקה) ואופים בחום בינוני עד שהלחם מוכן (אם מכניסים מזלג או קיסם במרכזו, המזלג/קיסם יוצא יבש).
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה