אידוי הינה שיטת הבישול הבריאה ביותר והיא שומרת על תכולת המזון בצורה אופטימלית.
קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם במתקן הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים (ראה מאמר נבטים והנבטה).
מספר מנות: 1
זמן הכנה: 10 דק'
זמן אידוי: שעה
מצרכים:
1/4 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים למשך 48 שעות, כאשר מחליפים את המים פעמיים ביום.
1 פלפל רמירו חתוך לחתיכות קטנות
5 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
5-7 זיתי קלמנטה ללא הגרעינים (ניתן לרכוש זיתי קלמנטה אורגניים בחוות מקורה 04-9842321).
3-5 עלי רוקט
1-2 חצאי עגבניות מיובשות (אני ממליצה על עגבניות מיובשות אורגניות של חברת noberasco)
מלח לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מיץ מלימון סחוט לפי הטעם
אופן ההכנה:
לאחר השריית השעועית, מאדים אותה בכלי אידוי במשך כשעה, עד שהיא רכה ומוכנה לאכילה.
מכניסים למעבד המזון את הזיתים, עגבניות מיובשות, עלי רוקט, מלח, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים במעבד המזון עד שמתקבל ממרח אחיד.
חותכים את פלפל הרמירו ועגבניות השרי, מוסיפים לשעועית יחד עם הממרח שהתקבל במעבד המזון, מערבבים טוב (עד שאין גושים של הממרח, אלא הוא מתערבב עם כל שאר מרכיבי הסלט והופך למעין רוטב לסלט) ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה