שעועית מש מכילה סידן, ברזל, סיבים תזונתיים, זרחן וויטמינים מקבוצת B. היא קלה יותר לעיכול משאר הקטניות. כדאי לשלבה עם דגנים מלאים וירקות עמילניים בכדי לקבל את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף.
אורז הינו נטול גלוטן.
מספר מנות: מנה עיקרית אחת (אם זו כל הארוחה) או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 5 דקות.
זמן בישול: כ- 45 דקות.
מצרכים:
¼ כוס שעועית מש
¾ של אורז יסמין אדום.
1 בצל אדום חתוך.
כ- ½ כפית קארי גדושה (תלוי במידה החריפות של הקארי בו אתם משתמשים)
כ- ¼ כפית כמון טחון
4 כפות רוטב סויה (עדיף רוטב סויה תמרי אשר אינו מכיל חומרים משמרים).
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר, מטגנים את הבצל האדום, מוסיפים את שעועית המש והאורז האדום, מטגנים קלות כמה שניות, מוסיפים את הקארי והכמון, מערבבים, מוסיפים לבסוף את רוטב הסויה, ומערבבים.
מוסיפים את המים לסיר, בערך פי 3 מים מכמות האורז והשעועית, ומביאים לרתיחה.
מורידים לאש קטנה ומבשלים כ- 45 דק', עד ששעועית המש מתחילה להתבקע והאורז מוכן. כדאי להסתכל מידי פעם, לראות שיש מספיק מים.
כשכל המים מתאדים והתבשיל מוכן, להוריד מהאש, להעביר לצלחת הגשה ולהגיש חם…
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה