מספר מנות: כ 10 עוגיות (תלוי בגודל העוגיות)
זמן הכנה: 15 דק'.
זמן ייבוש: 8-12 שעות (תלוי בעובי העוגייה)
מצרכים:
3/4 כוס גרעיני שיבולת שועל מלאים (לא קוואקר)
1/2 כוס שקדים
1/4 כוס דומדמיות
1/4 כוס אגוזי מלך
3 כפות דבש טבעי שלא עבר חימום
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
1 תפוח אדום מגורד דק
אופן ההכנה:
משרים את גרעיני שיבולת השועל במשך 45 דקות (ראה מאמר נבטים והנבטה), שוטפים, מסננים ומייבשים במייבש מזון, בטמפ' 41 מעלות צלסיוס (105 מעלות פרנהייט), במשך כמה שעות עד שהגרעינים יבשים וניתן לטחון אותם לקמח דק או לשמור בארון לשימוש מאוחר יותר (אני בדרך כלל מכינה כמות גדולה יותר ושומרת בארון).
טוחנים 3/4 כוס גרעיני שיבולת שועל לקמח דק בויטמיקס (במיכל היבש) או במטחנת תבלינים/קפה (3/4 כוס גרעינים מלאים, שקול בערך לכוס קמח) ושמים במעבד מזון עם סכין S.
טוחנים את השקדים בויטמיקס (במיכל היבש) או במטחנת תבלינים/קפה עד לקבלת מרקם של קמח דק ושמים במעבד מזון יחד עם הקמח של שיבולת השועל.
מוסיפים את הקינמון והמלח ומערבבים במעבד מזון. מוסיפים את הדבש ומערבבים. מוסיפים את התפוח ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים בפולסים קצרים, כדי לשבור אותם באופן חלקי ושיתערבבו בתוך הבצק.
מוסיפים את הדומדמיות ומערבבים ידנית.
בעזרת כף מכינים מהבצק עוגיות, משטחים על דף פראפלקס ומייבשים במייבש מזון בטמפ' 41 מעלות צלסיוס (105 מעלות פרנהייט) במשך כמה שעות, עד שניתן להסיר בקלות את העוגיות מדף הפראפלקס, להפוף אותם ולהמשיך את הייבוש ללא דף הפראפלקס, עד קבלת המיצוק והייבוש הרצויים.
מאחסנים את העוגיות במקרר בקופסה סגורה.
הערה: העוגיות נשארות רכות במרקם שלהם. אין לצפות למרקם של גרנולה קראנצ'ית.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה