מספר מנות: כ 10 עוגיות (תלוי בגודל העוגיות)
זמן הכנה: 15 דק'.
זמן ייבוש: 8-12 שעות (תלוי בעובי העוגיות)
מצרכים:
1 כוס שיבולת שועל (קוואקר) [אני משתמשת בשבולת שועל העדינה ביותר]
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים במטחנת קפה
1/4 כוס אגוזי מלך שבורים לחתיכות קטנות (אופציונלי)
1 סלק קלוף ומגורד דק
3 כפות דבש טבעי שלא עבר חימום
1 כף מים מסוננים
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
טוחנים במטחנת קפה חצי כוס אגוזי מלך וחצי כוס שיבולת שועל עד לקבלת מרקם של קמח דק.
מעבירים את אגוזי המלך ושיבולת השועל הטחונים למעבד מזון (עם סכין S), מוסיפים להם את הדבש, מים ומלח ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.
מוסיפים את שארית שיבולת השועל, שלא עברה טחינה במעבד המזון, רבע כוס אגוזי המלך שבורים לחתיכות וסלק מגורד ומערבבים באופן ידני (כדי לשמור על שלמותם) או במעבד המזון אם יש לו פונקציה/תוסף של ערבוב בצק.
בעזרת כף מכינים מהבצק עוגיות, משטחים על דף פראפלקס ומייבשים במייבש מזון בטמפ' 41 מעלות צלסיוס (105 מעלות פרנהייט) למשך כמה שעות, עד שניתן להסיר בקלות את העוגיות מדף הפראפלקס, להפוף אותם ולהמשיך את הייבוש ללא דף הפראפלקס, עד קבלת המיצוק והייבוש הרצויים.
מאחסנים את העוגיות במקרר בקופסה סגורה.
הערה: העוגיות נשארות רכות במרקם שלהם. אין לצפות למרקם של גרנולה קראנצ'ית.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה