עדשים מהווים מקור מצוין לסיבים מסיסים, סידן, ברזל, חלבון ופחממות. לעומת זאת, הם דלים בשומן ואינם מכילים כולסטרול. כדאי לשלב עם דגנים מלאים בכדי לקבל את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף.
אורז הינו נטול גלוטן.
מספר מנות: מנה עיקרית אחת (אם זו כל הארוחה) או 2-3 מנות תוספת
זמן הכנה: כ- 10 דקות
זמן בישול: כ- 35 דקות.
מצרכים:
1/4 כוס עדשים שחורים
1/4 כוס אורז יסמין/בסמטי/פרסי מלא
1/4 כוס אורז יסמין אדום
1/4 כוס אורז יסמין שחור
1 בצל גדול חתוך
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנטנות (שניתן לטגן בקלות ובמהירות)
כמון לפי הטעם
קמצוץ כורכום
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal).
כמות נדיבה של שמן זית
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים בסיר נפרד עד שהן מתרככות. מבשלים את שלושת סוגי האורז יחד בסיר נפרד עד שהאורז מוכן. כ- 10 דק' לפני שהאורז והעדשים מוכנים, מטגנים במחבת גדולה בשמן הזית את תפוח האדמה עד שהוא מתחיל להתרכך ומוסיפים לו ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לזהוב-שחום ותפוח האדמה מוכן, מוסיפים את העדשים, הכמון, הכורכום והמלח ומטגנים קלות ולבסוף מוסיפים את האורז.
מגישים חם!
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה