עדשים מהווים מקור מצוין לסיבים מסיסים, סידן, ברזל, חלבון ופחממות. לעומת זאת, הם דלים בשומן ואינם מכילים כולסטרול. כדאי לשלב עם דגנים מלאים בכדי לקבל את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף.
אורז הינו נטול גלוטן.
מספר מנות: מנה עיקרית אחת (אם זו כל הארוחה) או 2-3 מנות תוספת
זמן הכנה: כ- 10 דקות
זמן בישול: כ- 35 דקות.
מצרכים:
1/4 כוס עדשים ירוקים
3/4 כוס אורז יסמין/בסמטי/פרסי מלא
1 בצל גדול חתוך
כמון לפי הטעם
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal).
כמות נדיבה של שמן זית
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים בסיר נפרד עד שהן מתרככות ומאבדות מעט מצורתן. מבשלים את האורז בסיר נפרד עד שהוא מוכן. כ- 5 דק' לפני שהאורז והעדשים מוכנים, מטגנים במחבת גדולה בשמן הזית את הבצל עד שהוא הופך לזהוב-שחום, מוסיפים את העדשים, הכמון והמלח ומטגנים קלות ולבסוף מוסיפים את האורז.
מגישים חם!
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה