מספר מנות: עוגה קטנה או כ 15 כדורי שוקולד (תלוי בגודל הכדורים)
זמן הכנה: 10 דק'.
מצרכים:
לעוגה/כדורי שוקולד:
1/2 כוס שקדים
1/2 כוס אגוזי ברזיל
8-10 תמרי מג'הול או זן אחר מגולענים (תלוי במידת המתיקות הרצויה ובגודל התמרים)
1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת (אני ממליצה על אבקת קקאו אורגנית של חברת Sunline, שניתן לקנות בחנויות טבע)*
1/4 כוס שברי פולי קקאו (קקאו ניבס Cacao Nibs)*
בין חצי כפית לכפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורד דק (תלוי עד כמה רוצים שהטעם של הג'ינג'ר יהיה מורגש)
1 כפית תמצית וניל טבעית ללא תוספת סוכר (אני ממליצה על תמצית של בקטו פלייבורס שמיובאת על ידי אמבר פלייבורס, ניתן להשיג בחנויות טבע)
1 כפית מים מסוננים
קרם שוקולד לציפוי העוגה (אופציונלי):
2-3 כפות דבש (תלוי במידה המתיקות הרצויה)
1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת (אני ממליצה על אבקת קקאו אורגנית של חברת Sunline, שניתן לקנות בחנויות טבע)*
1-2 כפות שמן קוקוס נוזלי (תלוי במידה הסמיכות הרצויה. שמן קוקוס מתגבש בטמפ' החדר. כדי לקבל שמן קוקוס נוזלי יש לשים את הכמות הרצויה בתוך כוס ולהניח את הכוס בתוך מים רותחים, לערבב עד שמתקבל נוזל)
1-2 כפות מים (תלוי במידת הסמיכות הרצויה)
* ניתן להחליף את אבקת הקקאו והקקאו ניבס בכמות זהה של אבקת חרובים.
אופן ההכנה:
מרסקים את השקדים ואגוזי ברזיל במעבד מזון עד שזה טחון דק (כמו קמח). מוסיפים את התמרים, אבקת הקקאו/חרובים, הג'ינג'ר המגורד ותמצית הוניל ומערבבים טוב, עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הקקאו ניבס ומערבבים קלות (אם מכינים את כדורי השוקולד, ניתן להשתמש בקקאו ניבס כחלק מהציפוי של כדורי השוקולד, יחד עם שברי האגוזים). מוסיפים את המים ומערבבים עד שנוצר במעבד המזון מעין כדור אחד גדול מכל העיסה.
אם מכינים עוגה, משטחים את הבצק בתוך התבנית. ניתן לשפוך מעל העוגה את קרם השוקולד (לקבלת הקרם, מערבבים את כל המצרכים באופן ידני או בבלנדר)
אם מכינים כדורי שוקולד, מכינים מהעיסה כדורי שוקולד. ניתן להגיש כך או לצפות את כדורי השוקולד בשקדים ואגוזי ברזיל מרוסקים (מרסקים באופן גס במעבד המזון קצת פחות מחופן אגוזים ושקדים, מניחים את האגוזים והשקדים המרוסקים על צלחת ומגלגלים בתוכם את כדורי השוקולד עד שהם מצופים בצורה אחידה. ניתן לערבב את שברי האגוזים עם הקקאו ניבס, במקום לשים את הקקאו ניבס בתוך העיסה).
שומרים את העוגה / כדורי השוקולד בכלי סגור במקרר.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה