מתכון לגלידה בריאה וטעימה להפליא (בטעם של גלידת שמנת), ללא סוכר וללא מוצרי חלב.
בננה עשירה בפחמימות, מינרלים ווויטמינים. יש בה תכולה גבוהה במיוחד של אשלגן.
טחינה גולמית מלאה הינה עשירה בסיבים תזונתיים, חלבונים, חומצות שומן חד בלתי רוויות, וויטמינים וסידן.
פולי קקאו נחשבים למזון על ועשירים בנוגדי חמצון, מינרלים חיוניים וויטמינים. הם תורמים לתפקוד הלב, המוח ולאיזון ההורמונלי.
ג'ינג'ר הינו אחד מצמחי המרפא החשובים באיורוודה (רפואה הודית עתיקה), יש המאמינים שהוא משפיע על מערכות גוף שונות, משכך כאבי בטן, מקל על בחילות ומפחית הקאות, לוחם בחיידקים, אנטי-דלקתי, עוזר בהפרעות עיכול עם גזים, מעכב התכווצויות בקיבה, מקל על בחילות בוקר. יהודי תימן מאמינים שהוא עוזר לפתרון בעיות ראיה, לטיפול בשיעול ובליחה ולהגברת האון הגברי.
מספר מנות: מנה אחת
זמן הכנה: 5 דק'.
מצרכים:
2 בננות קלופות שהוקפאו במקפיא לפחות ל- 24 שעות
כף טחינה גולמית (אני ממליצה על טחינה גולמית משומשום מלא מונבט מזן חומרה אתיופי, אשר משווק בארץ ע"י חברת אמארה – ניתן להשיג ברשת ניצת הדובדבן או לרכוש ישירות מהיבואן 054-4982239)
4 תמרי מג'הול או זן אחר מגולענים (התמרים משמשים כממתיק, ניתן להשתמש בממתיק אחר כגון דבש, סירופ מייפל וכד')
2-3 פולי קקאו קלופים [ניתן לקנות פולי קקאו שלמים, אורגניים, חיים (רואו פוד), בחנויות הטבע] או כפית אבקת חרובים
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר קלוף
אופן ההכנה:
מקפיאים את הבננות יום קודם לכן. מוציאים אותן מהמקפיא כ- 5 דק' לפני הכנת הגלידה (כדי שיהיה קל יותר לרסק אותן במעבד מזון). מכניסים למעבד המזון את כל המצרכים מלבד הבננות (כיוון שהבננות הקפואות נוטות להקפיא גם את התמרים ואז קשה יותר לעבד אותם) ומפעילים את מעבד המזון עד שמתקבלת מחית מהתמרים. מוסיפים את הבננות הקפואות ומפעילים את מעבד המזון עד שמתקבלת גלידה במרקם שמנת קטיפתי.
בתאבון!
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה