בננה עשירה בפחמימות, מינרלים ווויטמינים. יש בה תכולה גבוהה במיוחד של אשלגן.
טחינה גולמית מלאה הינה עשירה בסיבים תזונתיים, חלבונים, חומצות שומן חד בלתי רוויות, וויטמינים וסידן.
פולי קקאו נחשבים למזון על ועשירים בנוגדי חמצון, מינרלים חיוניים וויטמינים. הם תורמים לתפקוד הלב, המוח ולאיזון ההורמונלי.
ג'ינג'ר הינו אחד מצמחי המרפא החשובים באיורוודה (רפואה הודית עתיקה), יש המאמינים שהוא משפיע על מערכות גוף שונות, משכך כאבי בטן, מקל על בחילות ומפחית הקאות, לוחם בחיידקים, אנטי-דלקתי, עוזר בהפרעות עיכול עם גזים, מעכב התכווצויות בקיבה, מקל על בחילות בוקר. יהודי תימן מאמינים שהוא עוזר לפתרון בעיות ראיה, לטיפול בשיעול ובליחה ולהגברת האון הגברי.
מספר מנות: מנה אחת
זמן הכנה: 5 דק'.
מצרכים:
1 בננה
2-4 תמרים מזן מג'הול או זן אחר (תלוי במידת המתיקות הרצויה)
1 פולי קקאו קלופים [ניתן לקנות פולי קקאו שלמים, אורגניים, חיים (רואו פוד), בחנויות הטבע]
1-2 כפות טחינה גולמית מלאה (אני ממליצה על טחינה גולמית משומשום מלא מונבט מזן חומרה אתיופי, אשר משווק בארץ ע"י חברת אמארה – ניתן להשיג ברשת ניצת הדובדבן או לרכוש ישירות מהיבואן 054-4982239)
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר קלוף
מים קרים
אופן ההכנה:
מכניסים לבלנדר את כל המצרכים, מפעילים את הבלנדר עד שמתקבל שייק חלק. מוסיפים מים במידה והשייק סמיך מידי לטעמך.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה