בננה עשירה בפחמימות, מינרלים ווויטמינים. יש בה תכולה גבוהה במיוחד של אשלגן.
בוטנים מכילים שפע של ויטמינים ומינרלים כגון ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B3, ויטמין B6, אבץ, אשלגן, זרחן, מגנזיום, נחושת וסידן.
ג'ינג'ר הינו אחד מצמחי המרפא החשובים באיורוודה (רפואה הודית עתיקה), יש המאמינים שהוא משפיע על מערכות גוף שונות, משכך כאבי בטן, מקל על בחילות ומפחית הקאות, לוחם בחיידקים, אנטי-דלקתי, עוזר בהפרעות עיכול עם גזים, מעכב התכווצויות בקיבה, מקל על בחילות בוקר. יהודי תימן מאמינים שהוא עוזר לפתרון בעיות ראיה, לטיפול בשיעול ובליחה ולהגברת האון הגברי.
מספר מנות: מנה אחת
זמן הכנה: 5 דק'.
מצרכים:
1 בננה
חופן בוטנים (לא קלויים, ללא הקליפה הקשה)
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר
דבש לפי הטעם
קמצוץ קינמון טחון
מים קרים
אופן ההכנה:
משרים את הבוטנים במים כשעה (ראה/י מאמר נבטים והנבטה) וקולפים את הקליפות הרכות שלהם (ניתן גם להשרות אותם לכמה דקות בודדות), מכניסים לבלנדר את כל המצרכים, מפעילים את הבלנדר עד שמתקבל שייק חלק. מוסיפים מים במידה והשייק סמיך מידי לטעמך.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה