הכוסמת הינה דגן מלא אשר עשיר בחלבון מלא (המכיל את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף), סיבים תזונתיים, אבץ וויטמינים מקבוצה B. כוסמת הינה בין הדגנים היחידים אשר לא מכילים גלוטן.
עדשים מהווים מקור מצוין לסיבים מסיסים, סידן, ברזל, חלבון ופחממות. לעומת זאת, הם דלים בשומן ואינם מכילים כולסטרול.
מספר מנות: 1 מנה עיקרית (אם זו כל הארוחה) או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: כ- 5 דק'.
זמן בישול: כ- 45 דק'.
מצרכים:
3/4 כוס כוסמת
1/4 כוס עדשים ירוקים
1 קישוא גדול חתוך לקוביות
1 בצל חתוך
מיץ מלימון טרי לפי הטעם
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal).
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר, מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים את הכוסמת והעדשים ומטגנים קלות, מוסיפים מלח לפי הטעם ומכסים במים הרתוחים, פי 2-2.5 מגובה הכוסמת והעדשים, מכסים ומבשלים. כ- 5 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את הקישוא ומכסים. בסוף הבישול, כאשר העדשים והכוסמת מוכנים, משאירים את התבשיל מכוסה עוד כמה דקות, עד שהקישוא מאודה. סוחטים קצת לימון מעל התבשיל, ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה