האזוקי מהווה מקור עשיר לאנטי-אוקסידנטים (נוגדי חמצון). היא שומרת על יציבות רמת הסוכר בדם והיא עשירה בחלבון, ברזל, סידן ואשלגן.
מספר מנות: 1 מנה עיקרית (אם זו כל הארוחה) או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 15-20 דק'.
זמן בישול: כשעה.
מצרכים:
כחצי כוס פולי (שעועית) אזוקי
1 בטטה גדולה
1 כרישה
1-2 כוסות עלי תרד טריים חתוכים
ככפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ או לפי הטעם (להזהר לא לשים יותר מידי…)
2-3 כפות סויה לפי הטעם (עדיף רוטב סויה תמרי אשר אינו מכיל חומרים משמרים)
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal).
כמון טחון לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
אופן ההכנה:
רצוי להשרות את האזוקי כמה שעות לפני ההכנה, אך ניתן גם לבשלה ללא השרייה מוקדמת.
שמים את האזוקי בסיר נפרד ומבשלים כשעה (היא מוכנה לאכילה כאשר היא רכה למדי ומתחילה להתבקע).
כ- 45 דק' לאחר תחילת בישול האזוקי, קולפים ופורסים את הבטטה לפרוסות דקות, שמים את הפרוסות על מגש של טוסטר אובן (עדיף להשתמש בנייר אפייה), מטפטפים על הפרוסות שמן זית ומלח ים, ואופים בטוסטר אובן עד שהפרוסות רכות ומושחמות קלות.
חותכים את הקרישה לטבעות ואת עלי התרד לרצועות.
מחממים את שמן הזית במחבת נפרדת, מטגנים קלות את הכרישה (עד שהיא נעשית שקופה ומזהיבה), מוסיפים את שורש הג'ינג'ר ומטגנים קלות, מוסיפים את פולי האזוקי המוכנים, מערבבים, ומוסיפים קצת כמון טחון לפי הטעם ואת רוטב הסויה. מכבים את האש, מוסיפים את פרוסות הבטטה ואת עלי התרד, מערבבים ומכסים במכסה לכמה דקות (כך שעלי התרד מתאדים בחום של התבשיל).
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה