נבטים הינם קטניות, דגנים, גרעינים או זרעים שהוציאו שורש, גבעול ועלים בעקבות תהליך הנבטה מבוקר. ההנבטה מעוררת בצמח שפע אנזימים, הנחשבים למועילים בבניית רקמות שריר, בתפקוד הבלוטות ומערכת העיכול ובהגברת קצב שריפת השומנים; גורמת להכפלה במאות אחוזים של כמות הוויטמינים בקטניה/דגן/זרע/גרעין ומוסיפה ויטמנים נוספים כמו ויטמין C; נבטים מכילים את הערכים התזונתיים הגבוהים והמשובחים ביותר: חומצות אמינו (חומצות הכרחיות שהגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו והן בדרך כלל זמינות במזונות מן החי), פחמימות, שומנים, ויטמינים, מינרלים וסיבים.
קטניות, דגנים וזרעים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים/זרעים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים/זרעים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם בצלחת הנבטה או על משטח לח, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים.
מספר מנות:1 מנה עיקרית או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן הנבטה: כשבוע (ניתן גם לקנות את הנבטים)
מצרכים:
1/4 כוס נבטוטי שעועית מש
כוס עלי בייבי (עלי רוקט, חרדל, סלק וכד')
1/2 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
1 גזר בינוני מגורד
חופן נבטי חמניות
כף זרעי דלעת
2-3 כפות כרוב כבוש
שמן זית לפי הטעם
אופן ההנבטה: ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
אופן ההכנה:
חותכים את האבוקדו, מגרדים את הגזר, מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה