עוגיות שוקולד ושיבולת שועל (רואו פוד Raw Food)

מספר מנות: כ 10 עוגיות (תלוי בגודל העוגיות)
זמן הכנה: 15 דק'.
זמן ייבוש: 8 שעות (תלוי בעובי העוגיות)
מצרכים:
1 כוס קמח שיבולת שועל (=טוחנים גרגירי שיבולת שועל מלאים* במטחנת קפה/תבלינים, עד לקבלת קמח דק)
1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת (כיוון שקשה להשיג אבקת קקאו אורגנית חיה – רואו פוד – אני קונה קקאו ניבס אורגנים חיים וטוחנת אותם במטחנת קפה/תבלינים)
2-3 כפות שמן קוקוס (אפשר להתחיל עם 2 כפות ואם העיסה יבשה מידי ומתפוררת, להוסיף כף נוספת)
4 כפות גדושות של דבש טבעי שלא עבר חימום
1 כפית מים מסוננים – אופציונלי
* אני משתמשת בגרגירי שיבולת שועל מלאים, כיוון שהם באמת חיים – רואו פוד. ניתן גם לטחון פתיתי קוואקר ולהפוך אותם לקמח, במקרה זה הקמח יצא דק יותר, אך אינו רואו פוד.

אופן ההכנה:
טוחנים במטחנת קפה בנפרד את גרגירי שיבולת השועל והקקאו ניבס.
מעבירים אותם למעבד מזון (עם סכין S) ומערבבים. מוסיפים להם את הדבש ושמן הקוקוס ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. בשלב זה כדאי לטעום ולראות האם מספיק מתוק לטעמך, אם לא, ניתן להוסיף עוד דבש ולערבב. אם הבצק לא הפך לכדור בתוך מעבד המזון, מוסיפים כפית מים ומערבבים.
בעזרת כף מכינים מהבצק עוגיות, משטחים על דף פראפלקס ומייבשים במייבש מזון בטמפ' 41 מעלות צלסיוס (105 מעלות פרנהייט) למשך כמה שעות, עד שניתן להסיר בקלות את העוגיות מדף הפראפלקס, להפוף אותם ולהמשיך את הייבוש ללא דף הפראפלקס, עד קבלת המיצוק והייבוש הרצויים.
מאחסנים את העוגיות במקרר בקופסה סגורה.

הערות:
* מתכון זה מתבסס על מתכון באתר Rawmazing, עם שינויים קלים.

להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.

Speak Your Mind